Middagsinbjudning

"Du är inbjuden på stormiddag på Läckö slott den 29 April år 1765. Det bjuds på en 60 rätters middag."

Hur ska detta gå ihop? På 1700-talet så såg festmiddagarna lite annorlunda ut om man jämför med hur de ser ut idag. Den höll på från morgon till kväll och man lyckades klämma in över 60 rätter och cirka 10 flaskor vin. Såhär på pappret är ju det fysiskt omöjligt men på sådane tillställningar så ingick en liten fjäder i bordsservisen som man använde till att stoppa ner i halsen. Under sin stol stod en liten hink, behöver jag säga mer? Vilken fest det måste ha varit..  Äta och sen kräkas och dricka vin sen äta kräkas dricka äta kräka dricka.  Alla dofterna måste ha varit helt underbara.

Min dröm är att någon gång i mitt liv så ska jag bjuda in familj och vänner till en jättestor 1700-tals slottsmiddag.



Christer

Vi satt och hackade lök precis som alltid, ute på ett stort flygfält under en bataljonsövning. Radion var på och vi lyssnade på P3 och just då var det programmet med christer på eftermiddagen. Hans tema var "Det allra tråkigaste som finns". Folk ringde in och berättade deras historier och under tiden satt jag och hackade lök för 72 kronor per dag. Min första tanke var att det är inte fysiskt möjligt att ha tråkigare än vad jag har just nu.
 Jag säger till alla och jag ska gå till latrinen men istället hämtar jag min mobil och ringer upp P3, efter ett tag svarar Christer:
   - Hej på dig, jag antar att du inte tycker shopping är tråkigt..
   ? Hej hej, nej shopping tycker jag om så länge det inte är shoppinghysteri som det är under till exempel mellandagsrean.
  - Och vart ringer du ifrån?
  ? Det roliga är att jag inte har någon anning om vart exakt jag är!
  - Nu får du alls förklara dig..
  ? Jag gör lumpen och ute på en övning just nu, vi är någonstans i Smålands urskog.
  - Jahaja, Vad mer exakt är det du gör då?
  ? Jag är kock....    (suck)
  - Ok, berätta nu om vad just du tycker är det absolut tråkigaste du vet.
  ? Jo förstår du, det jag gör just nu måste nog vara det absolut tråkigaste man kan syssla med.

Jag hade gått iväg en bit för att inte mitt befäl skulle få höra detta men jag tänkte aldrig på att han också kanske lyssnade på P3. Jag vänder mig om för att kolla vad alla de andra sysslar med men till min förvåning står mitt befäl en meter ifrån mig och stirrar. Han sliter tag om min mobil och skriker på stackars Christer. Det hela slutar med att mitt befäl hotar Christer under sändning och slänger min mobil i asfalten.


 
 

What if?

Man behöver ju tydligen inte drömma för att uppleva konstiga saker. Jag hade en väldigt intensiv minut på jobbet idag, först kom en fuckpump fram till mig och berättade att jag skulle få löneförhöjning, då blev jag glad så jag skar mig i tummen så jag blöda ner en microvågsugn. När jag står och torkar upp blodet så kommer en annan gubbe fram och berättar att de måste dra ner på personal och eftersom jag kom in sist så får jag gå först. Pema fixade nytt jobb åt mig direkt och det är precis brevid dem som jag blev kickad av.


"Drömmen vore ju att gå på myrorna i en annan stad"








image14

konstigt

Konstiga drömmar blir ännu konstigare om man inte drömmer...


Min rosa t-shirt skrek på mig och påpekade att jag inte sov och bad alla kolla på mig samtidigt som han skrek: "Kolla va dålig han är!". Det där med sömn borde det finnas substitut för eller ett läkemedel mot, inte för utan mot. Mina katter låg och mös i min säng i natt, men jag kom precis på att de är ute på landet. Jag hörde Ellinor snarka brevid mig, fast hon sov hemma. Fast den absolut roligaste drömmen jag hade var att jag spelade curling, det var roligt.

Snart kan jag nog börja dagdrömma på jobbet...




Att segla mitt i ett krig..

Vi var mitt ute på det öppna havet, mitt i en storm. Det kändes som om vi var på flykt från något men jag hade inte förstått från vad. Helt plötsligt så börjar alla ombord skrika och peka på en fyr som reste sig högt uppe på ett berg. Det dröjde inte många sekunder efter det till att en stor explosion slog emot fören på båten. Jag kastades överbord ut i stormen. Helt plötsligt ligger vi alla och simmar runt en stor sjömina. Då förstår jag att vi har gett oss ut och seglat mitt i ett stort sjökrig. Vi simmar tillbaka till båten som inte ens har en skråma efter explosionen. Vi sätter igång och viker seglen som kändes vara stora som fotbollsplaner. Efter flera timmars vikande så var det sovdags så jag sprang mot hytten för att få den absolut bästa sovplatsen, det kändes precis som när jag var liten och var ute och seglade och av någon konstig anledning såg segelbåtens inre ut exakt som den segelbåt jag var på när jag var liten.



                                                                          

Lumpen?


Jag vet inte riktigt vad man kan kalla det men hela gruppen bodde i stugor, fast det var inte stugor på riktigt för när man väl gick in i dem så var de precis som militärtälten. Skulle vilja påstå att det var en helt vanlig övning men jag kan inte minnas att vi gjorde någonting annat än bara var där och gjorde ingenting. Det enda vi fokuserade på var att lokalisera all mat som stod utplacerad lite varsomhelst, det var väldigt svårt att få ihop en komplett måltid. En dag så kommer det in en tjej i gruppen som ska föreställa Ellinor. Hon var en skådespelerska som hade fått betalt för att spela Ellinor och det var bara jag som visste att hon bara spelade. Hon hotade att skjuta mig om jag avslöja hennes bluff. Så jag var tvungen att spela med.
Det gick ett par dagar och vi blev tröttare och tröttare, så det gick bara sämre med att htta all mat så en eftermiddag kom lastbil åkandes genom skogen och ut kommer en troll likanade gubbe som säger att vi varit duktiga och bjuder oss på korv. Men det dög inte för oss så vi blundade och tänkte på kebab. Helt plötsligt står vi hemma på regementet och får medaljer medans vi står och skrattar åt dumma fransmän.

Varför drömma om just lumpen när det finns så mycket roligare saker att drömma om?

Varför anlita en skådespelerska?

Vad gick det egentligen ut på?

Varför har jag bilder på datorn från drömmen?




kallt

En dröm.

Thossie kommer löpandes, han skriker något om att mazdan gått och blivit turkos. Då förstår jag att det är min tur att köra av någon anledning. Jag sätter mig i bilen och drar iväg med Stenis brevid mig, vi åker förbi mitt land ute på vikbolandet. Långt framför oss ser vi en tysk vägpolis, så vi förbereder oss på att se lugna ut. När vi väl ska köra förbi så kör vi rakt in i baken på en traktor. Den tyska vägpolisen blev helt plötslig tio stycken tyska vägpoliser och alla grep oss. Vi blev muddrade och självklart hade vi smugglat med oss narkotikum. Och där vaknade jag.

Vad gjorde de tyska vägpoliserna på vikbolandet egentligen?

Varför blev Mazdan (r.i.p.) just turkos?

Varför skulle just jag som inte har körkort köra mazdan när den blev turkos?


RSS 2.0